Suknje i hlače one by MarLu inspiraciju su našle u klasici – klasičnim, crnim hlačama i klasičnoj suknji tzv. cigareta kroja.

Suknje, najženstveniji komad odjeće uz haljinu

Iako su danas zaštitni znak žena, suknje su prvenstveno izmišljene za muškarce da bi ih štitile od lošeg vremena. Stari Sumerani su tako pokrivali samo donji dio tijela i njihova pokrivala se smatraju „prvim suknjama“. Danas ih možemo vidjeti samo na afričkim muškarcima ili samosvjesnim i ponosnim Škotima (kilt). Suknja u žensku garderobu, prema povijesti mode, ulazi tek prije 500 godina.

U drevnom Egiptu jednako su je nosili i muškarci i žene, a izrađivali su je od tankog, bijelog lana i sezala je do koljena. Budući da se vezala u struku, na neki način predstavlja preteču suknji na preklop.

Midi suknje

Suknje mogu biti raznih dužina:

  • dugačke = maxi suknje
  • kratke = mini suknje
  • malo ispod koljena = midi suknje.

Upravo ove posljednje smatraju se najženstvenijim suknjama jer pokazuju nogu na vrlo sofisticiran način tako da ne otkrivaju previše, a žena  dobiva na ženstvenosti i istovremeno je vrlo elegantna.

Coco Chanel popularizirala je midi dužinu, suknju ispod koljena. Još tamo 20-ih godina prošlog stoljeća, smatrala je da ženama treba udobna odjeća za rad predloživši koordinirani dress code – nabranu suknju i džemper.

Suknje one by MarLu

Na tragu misli velike francuske dizajnerice i mi želimo stvarati prije svega praktičnu i udobnu odjeću. Zato su naše suknje vrlo udobne i podatne, komadi odjeće koji se mogu nositi u svim prigodama 0-24 sata. Elegantne i ženstvene laskaju svakom obliku tijela.

Slažemo se sa slavnom Chanel da bi u svakom ženskom ormaru uz klasičan kostim, elegantne hlače, malu crnu haljinu, kvalitetnu bluzu, džemper, vestu na kopčanje i bijelu košulju, trebala biti i suknja.

Hlače

Nezaobilazni dio današnje mode

Baš kao suknja, bijela košulja ili mala crna haljina i crne hlače klasik su modne garderobe. Must have svakog ormara.

Tek 1930-ih ikone mode i filma počinju s revolucijom hlača u ženskom odijevanju. Coco Chanel smatrala je da žene zaslužuju jednaku slobodu kao muškarci te da ih korzeti i suknje fizički sputavaju. Aha efekt kod nje dogodio se kada je shvatila da ne može bez poteškoća i saplitanja jahati konja u dugoj suknji. Tom je prilikom po prvi puta odjenula hlače koje je skinula s jednog jahača. Osim nje, Marlene Dietrich i Katherine Hepburn, objeručke su prihvatile hlače kao važan dio svoje garderobe. Dakako, da je njima kao poznatim osobama onoga doba, bilo mnogo lakše nositi hlače nego prosječnim ženama, koje su znale biti izložene kritici javnosti.

Društveni otpor prema hlačama trajao je do 1970-ih. U drugoj polovici 19. stoljeća Elizabeth Smith Miller i Amelia Bloomer pokrenule su trend širokih ženskih hlača tzv. bloomers, u sklopu aktivizma za jednakost spolova. Tek krajem stoljeća žene sve češće i hrabrije izlaze u javnost u hlačama, ali još uvijek samo onda kad bi ih haljine sputavale, a to znači kada bi išle na jahanje ili u vožnju biciklom.

Hlače one byMarLu

Ovaj kroj hlača spada u bezvremenske komade koji će godinama biti dio vaše garderobe.

U našim hlačama osjećat ćete se opušteno, udobno i elegantno, a kao pravi multifunkcionalni odjevni predmet, uz dobar nakit, T-shirt (staviti interni link na majice) ili košulju, nosit ćete ih u šetnji gradom, na poslu i za večernje izlaske.

All you need is  one!

0
    0
    Your Cart
    Your Cart is emptyGo back to shop